Українці масово проїдають заощадження, грошей вистачає тільки на їжу – голова Ради НБУ

Читать на русском
Споживчі витрати, на перший погляд, зростають - але в їх зростанні домінує частка товарів і послуг першої необхідності
Богдан Данилишинukranews.com

Українці активно витрачають свої заощадження на прожиток. Поточних доходів населення не вистачає навіть на їжу, тому люди змушені запускати руку в кубушку.

Про це написав голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у своєму Facebook.

Голова Ради НБУ зазначив, що за перший квартал 2021 року власні заощадження українців сумарно скоротилися на 60 млрд. Споживчі витрати, на перший погляд, ростуть - але в їх зростанні домінує частка товарів і послуг першої необхідності. Тобто, українці все більше витрачають на продовольство та оплату комуналки, причому на це не вистачає їх поточних доходів.

Дірка. Колонка Леоніда ШвецяУкраїні неможливо бути бідною, але вона примудряється. Кожне наступне начальство в тій чи іншій формі проголошує кінець епохи бідності, і не обманює ж, просто мова про певне коло людей, а воно незмінно вузьке.

«Про витрачання заощаджень на цілі споживання також свідчить постійно позитивне сальдо продажу іноземної валюти населенням, яке з початку року вже досягло 1,5 млрд доларів. Інший компонент внутрішнього попиту - інвестиції - скорочуються вже кілька років поспіль. У 2021 році їх динаміка триває з темпом падіння близько -10% до попереднього року», – додав Данилишин.

Нагадаємо, що за даними Держстату, 67,1% українців віднесли себе до бідних. Велика частина українців вважає, що сума понад 22 тисячі гривень на місяць дозволила б їм відносити себе до представників середнього класу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: