Суд скасував штраф для посадовця Мін'юсту за несвоєчасно подану декларацію

Читать на русском
Апеляційний суд розглянув і задовольнив частково скаргу посадовця Мін'юсту на рішення суду, яким його оштрафували.
Київський апеляційний суд

Апеляційний суд скасував штраф для заступника начальника відділу забезпечення експлуатації електронних систем Управління забезпечення та документообігу Міністерства юстиції Вадима Пархоменка за несвоєчасно подану декларацію.

Таке рішення 12 листопада ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

3 серпня Печерський районний суд Києва визнав Пархоменка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд встановив, що посадовець не своєчасно подав декларацію за 2019 рік, що є порушенням вимог ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції». Доказів поважності причин несвоєчасного подання ним декларації не надав. Тож його оштрафували на 850 грн.

Однак сам Пархоменко подав апеляційну скаргу. На його думку, вказане правопорушення є малозначним, оскільки останнім днем подачі декларації законом вказано кінець доби 31 травня 2020 року, а він подав декларацію 9 червня 2020 року, тобто пропустив строк менше ніж 9 днів. Також посадовець Мін'юсту повідомив, що в його діях не було умислу на несвоєчасне подання декларації, оскільки він вважав, що ним уже було задекларовано всі отримані ним доходи за 2019 рік, в декларації, яка була подана ним 28 січня 2020 року.

Вивчивши скаргу, суд задовольнив її частково. Так, він скасував рішення про штраф Пархоменку і закрив адміністративне провадження.

Нагадаємо, НАЗК повідомило «Слово і діло», що перевірить інформацію про незадекларований будинок народного депутата Іллі Киви під Києвом. Також антикорупційне агентство передало до НАБУ висновок щодо депутата Харківської облради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: