Справа брата Вовка: адвокату продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного адвоката.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 січня строк дії процесуальних обов'язків адвоката Юрія Донця, якого разом із рідним братом голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка Юрієм Зонтовим підозрюють у підбуренні до дачі хабаря судді ОАСК.

Таке рішення 30 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував адвоката Донця з альтернативою застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов з СІЗО під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із певними особами.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків підозрюваного прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив обов'язки до 30 січня.

За версією слідства, адвокати Юрій Донець і Юрій Зонтов вступили у змову з метою підбурення до дачі 100 тисяч доларів хабаря ліквідатора страхової компанії «АКС Кепітал» Сергія Коваленка. Ці кошти нібито мали передати судді Окружного адмінсуду Києва за задоволення позову цієї страхової компанії до податкової Києва, в якому просили скасувати податкове повідомлення. Кошти Коваленко передав двома траншами: 25 березня – 10 тисяч доларів, а 6 квітня решту суми в 90 тис. дол.

Як стверджував прокурор САП у суді, 20 тис. дол. неправомірної вигоди віднайшли у підозрюваного Донця, а 80 тис. дол. – у брата голови ОАСК Зонтова. Він також повідомив, що усі деталі передачі хабаря та перебігу судової справи «АКС Кепітал» підозрювані обговорювали в листуваннях, які знайшли детективи НАБУ, та в розмовах, зафіксованих негласними слідчими (розшуковими) діями. Також у Зонтова знайшли флешку з проєктом судового рішення про задоволення позову страхової компанії «АКС Кепітал».

Нагадаємо, НАБУ затримало рідного брата голови ОАСК Вовка через нібито одержання 100 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці гроші нібито мали передати саме керівнику суду за те, щоб той вирішив питання про задоволення позову юридичної особи іншим суддею ОАСК. Під час обшуків в офісі брата Вовка детективи НАБУ виявили велику кількість готівкових коштів.

Пізніше двом адвокатам повідомили про підозру в підбуренні до дачі 100 тисяч доларів хабаря керівнику ОАСК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: