Суд оштрафував ще одного свідка у справі про збитки Інституту титану

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив накласти грошове стягнення на свідка у справі колишнього заступника керівника установи.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний наклав грошове стягнення на ще одного свідка у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрія Рачкова у завданні збитків установі.

Таке рішення 9 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Накласти на свідка грошове стягнення у розмірі 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 4540 грн за неявку без поважних причин за викликом суду в судове засідання 9 листопада 2021 року», – йдеться в рішенні.

3 січня 2020 року ВАКС відпустив Рачкова під 525 500 грн застави із покладанням низки обов'язків, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Нікополя, Дніпропетровської області без дозволу прокурора; повідомляти про зміну місця свого проживання та роботи; здати на зберігання до відповідних органів документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд до України; утримуватися від спілкування зі свідками та носити електронний браслет.

Як відомо, Рачкова обвинувачують у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

Нагадаємо, САП направила до ВАКС справу Рачкова. Раніше суд продовжив йому домашній арешт. Також ВАКС призначив цю справу до розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: