ВАКС призначив до розгляду справу ексзаступника директора Інституту титану

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувачення колишнього посадовця державної установи у справі збитків.
Андрій Рачков зі своїм адвокатомфото: ЦПК

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрія Рачкова у нанесенні збитків установі.

Таке рішення 18 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС під головуванням Євгена Крука, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Рачкова обвинувачують у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

Так, провівши підготовче засідання, ВАКС призначав акт до розгляду на 24 вересня. Також суд відмовив адвокату Рачкова у клопотанні про зняття арешту з корпоративних прав у Нікопольському заводі сталевих труб «ЮТІСТ» і ПП «СБ-УкрРесурс». Крім того, судді задовольнили клопотання захисту про витребування доказів з ПАТ «Інститут титану» і Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Нагадаємо, САП направила справу Рачкова до ВАКС. Також ВАКС продовжив його домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: