Суд продовжив домашній арешт ексзаступнику директора Інституту титану

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків колишньому посадовцю Інституту титану.
Андрій Рачков зі своїм адвокатомфото: ЦПК

Суд продовжив до 9 листопада цілодобовий домашній арешт колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрія Рачкова.

Таке рішення 11 вересня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду під головуванням Євгена Крука, повідомляє «Слово і Діло»

Як відомо, Рачкова підозрюють у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

У зв'язку з наближенням дати завершення домашнього арешту прокурор САП просив про його продовження на 2 місяці. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

Нагадаємо, 22 липня НАБУ затримало колишнього чиновника Інституту титану Рачкова. Також суд наклав арешт на його бізнес. Пізніше САП скерувала першу справу до Антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: