САП скерувала першу справу до Антикорупційного суду

Читать на русском

Антикорупційні прокурори направили перший обвинувальний акт до новоствореного суду у справі нанесення збитків установі.
фото: САП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду перший обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану, якого обвинувачують у нанесенні збитків установі.

Про це повідомляє САП на своїй сторінці в Facebook.

«Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затверджено та направлено до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем)», – наголошується у повідомленні.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про Андрія Рачкова.

Як відомо, 19 липня Рачкову повідомили про підозру. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались. 20 липня суд відправив його під домашній арешт з покладанням низки обов'язків, зокрема, носіння електронного браслету та здачі закордонних паспортів.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння 1,26 мільйона доларів Держінституту титану. Пізніше в цій справі Бюро затримало колишнього чиновника Інституту титану. Також суд наклав арешт на його бізнес.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: