Штам Омікрон за кілька місяців може стати домінантним у Європі

Читать на русском
Новий варіант коронавірусу Омікрон може спричинити більш як половину всіх випадків зараження COVID-19 в Європі протягом кількох місяців.
Фото з відкритих джерел

Новий варіант коронавірусу Омікрон може спричинити більш як половину всіх випадків зараження COVID-19 в Європі протягом кількох місяців.

Так вважають в Європейському центрі профілактики та контролю захворювань, передає Reuters.

Відомо, що в регіоні поки що не виявлено жодного випадку серйозного захворювання. Наразі в Європі зареєстровано 79 випадків Омікрону, який уперше виявили на півдні Африки минулого місяця.

Представник ВООЗ Крістіан Ліндмайєр закликає не поспішати з висновками про небезпеку Омікрона ще деякий час, поки вірус досліджують.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

«Омікрон, можливо, знаходиться на підйомі, і ми можемо наблизитися до моменту, коли він стане домінуючим варіантом, але на даний момент найбільш домінуючим варіантом залишається Дельта», – розповів представник ВООЗ Крістіан Ліндмайєр.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу Омікрон може серйозно уповільнити відновлення світової економіки так само як і його попередник, дельта-штам.

Додамо, у п'ятницю, 3 грудня, набуло чинності рішення Кабміну про заборону перетину кордону України іноземцями, які прямують з восьми африканських країн, де поширюється новий штам коронавірусу під назвою «Омікрон».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: