Штам Омікрон загрожує відновленню світової економіки – МВФ

Читать на русском
Глава МВФ висловила припущення, що відновлення продовжиться, але частково втратить темп зростання через штами Дельта та Омікрон
Кристаліна ГеоргієваEPA - European Pressphoto Agency

Новий штам коронавірусу Омікрон може серйозно уповільнити відновлення світової економіки так само як і його попередник, дельта-штам.

Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, повідомляє інформаційне агентство AFP.

«Новий варіант, який може дуже швидко поширюватися, може підірвати впевненість, і в цьому сенсі ми, ймовірно, побачимо деякі зниження оцінки наших жовтневих прогнозів глобального зростання» - заявила вона.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

Так, у своєму недавньому огляді World Economic Outlook МВФ прогнозував економічне зростання в усьому світі на рівні 5,9% у 2021 і 4,9% у 2022 роках. Однак спочатку за цими прогнозами завдав удару дельта-штам, а тепер з'явився новий, не менш небезпечний штам інфекції. Георгієва висловила припущення, що відновлення продовжиться, але частково втратить темп зростання.

Нагадаємо, штам, що отримав назву Омікрон (відповідно до букви грецького алфавіту), поширився в Африці та деяких країнах Європи. «Слово і Діло» зібрало все, що зараз відомо про Омікрона.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: