Омікрон вже біля кордонів України – перші випадки зафіксовані в Румунії

Читать на русском
Хворіють 48-річна жінка 59-річний чоловік. Обидва тільки недавно відвідували Південну Африку. Відомо, що хвороба проходить в обох в легкій формі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Новий штам коронавірусу Омікрон вже впритул біля кордонів України. 4 грудня два випадки коронавірусу було зафіксовано в Румунії. Обидва хворих перед цим відвідували Південну Африку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я Румунії.

У Міністерстві розповіли, що хворіють 48-річна жінка з повіту Брашов і 59-річний чоловік з повіту Васлуй. Обидва тільки недавно відвідували Південну Африку. 30 листопада вони повернулися в Бухарест, а вже там після тестів з'ясувалося, що вони підхопили штам Омікрон.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

Відомо також, що хвороба проходить в обох в легкій формі.

Нагадаємо, штам, що отримав назву Омікрон (відповідно до букви грецького алфавіту), поширився в Африці та деяких країнах Європи. «Слово і Діло» зібрало все, що на цей момент відомо про Омікрон.

Експерти вважають, що новий варіант коронавірусу Омікрон може викликати більш ніж половину всіх випадків зараження COVID-19 в Європі протягом декількох місяців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: