Влада Білорусі підрахувала втрати у торгівлі через санкції ЄС

Читать на русском
Через запровадження санкцій проти Білорусі експорт республіки може знизитись на 250-300 мільйонів доларів у річному розрізі.
Фото ЗІК

Через запровадження санкцій проти Білорусі експорт республіки може знизитись на 250-300 мільйонів доларів у річному розрізі.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента Білорусі Дмитро Крутой в інтерв'ю телеканалу Білорусь-1.

«По тій групі, яка перебуває у списку санкцій, за оцінками експертів, це приблизно 250-300 мільйонів доларів на рік. Це насамперед енергетична та нафтохімічна група, планується зниження поставок», - зазначив чиновник.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

Влада має намір у 2022 році запустити на повну потужність перший блок БілАЕС, що, ймовірно, дозволить заощадити 1,8 мільярда кубометрів газу на суму 200-250 мільйонів доларів.

«Лише економія на газі наступного року перекриє весь негативний ефект щодо санкційних позицій у торгівлі з Європейським Союзом», - сказав Крутой.

Водночас, інформував він, білоруські підприємства, які внесені до «чорних» списків, по-новому підійдуть до продажу товарів до Європи.

«Буде більш творчо складено матрицю поставок», - уточнив чиновник.

Раніше в Білорусі припустилися ризику втрати державності через санкції.

Нагадаємо, 1 грудня ЄС затвердив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: