Білорусь погрожує у відповідь ввести санкції проти Заходу

Читать на русском
ЄС та низка інших країн ввели санкції проти Білорусі на тлі міграційної кризи. Мінськ планує погодити економічні обмеження у відповідь.
president.gov.by

ЄС та низка інших країн ввели санкції проти Білорусі на тлі міграційної кризи. Мінськ планує погодити економічні обмеження у відповідь.

Про це пише «Белта».

Прем’єр Білорусі Роман Головченко обговорив під час наради з Олександром Лукашенком можливу відповідь на санкції Заходу.

«По-перше, це нелегітимно. По-друге, від цього страждають громадяни, про яких вони нібито дбають, підприємства. Але, проте, ці рішення прийняті», – заявив Головченко.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

Він зазначив, що у Білорусі вже давно задумувались над такими санкціями, однак декілька разів відкладав прийняття жорстких заходів. З його слів, вони «розраховували на розсудливість іншої сторони».

Пакет санкцій голові ввести вже найближчими днями.

«Вона не була виявлена, тому ми підготували й найближчими днями введемо пакет відповідних заходів економічного реагування на ті обмежувальні дії, які вжито щодо нашої країни», – додав прем’єр.

Нагадаємо, 1 грудня ЄС затвердив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі. Пізніше стало відомо, хто потрапив до списку санкцій.

Міністр закордонних справ Володимир Макей заявив, що Білорусь ризикує втратити державність, якщо санкційний тиск триватиме.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: