Дівчині Романа Протасевича в Білорусі висунули звинувачення

Читать на русском
Дівчині опозиційного білоруського журналіста Романа Протасевича, росіянці Софії Сапезі в Білорусі висунули остаточне звинувачення.
INSTAGRAM

Дівчині опозиційного білоруського журналіста Романа Протасевича, росіянці Софії Сапезі в Білорусі висунули остаточне звинувачення.

Про це повідомляє ВВС.

Стало відомо, що основна стаття, за якою звинувачують Сапегу, – частина 3 статті 130 КК Білорусі (розпалювання ворожнечі). Їй загрожує 6 років ув'язнення – це мінімальний термін за цією статтею з урахуванням укладеної Сапегою досудової угоди зі слідством.

Дівчину звинувачують в адмініструванні телеграм-каналу «Чорна книга Білорусі», який визнали екстремістським. На цьому каналі публікуються особисті дані силовиків.

Зазначають, що після вироку суду Сапегу зможуть екстрадувати до Росії.

Нагадаємо, 23 травня літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, вимушено сів у Мінську. На борту перебував 171 пасажир з 12 країн, у тому числі Опозиційний білоруський журналіст Роман Протасевич.

У червні опозиційному білоруському блогеру Роману Протасевичу, якого затримали під час примусової посадки літака Ryanair, пред'явили звинувачення. Слідчі з'ясовують, які саме джерела фінансування мав опозиційний Telegram-канал Nexta.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: