Порушення кордону: Білоруські силовики пригрозили Україні

Читать на русском
Згідно з інформацією білоруських силовиків, українські пілоти військового гелікоптеру Мі-8 нібито порушили держкордон та залетіли на територію їх держави.
Ілюстративне фотофото: Фокус

Білорусь заявила, що минулої доби, 4 грудня, український гелікоптер нібито залетів на білоруську територію, Київ цю інформацію спростував. На це білоруські прикордонники пригрозили жорсткою реакцією щодо порушення кордону.

Про це повідомляє видання Спутник, з посиланням на представника Мозирського прикордонного загону РБ Сергія Павлова.

Згідно з інформацією білоруських силовиків, у суботу українські пілоти військового вертольоту Мі-8 нібито порушили держкордон та залетіли на територію їх держави.

«У разі виникнення надалі випадків порушення державного кордону білоруські прикордонники діятимуть вкрай жорстко», - заявив Павлов.

Водночас, Міністерство внутрішніх справ України категорично спростовує заяву Державного прикордонного комітету Білорусі про те, український військовий вертоліт Мі-8 нібито порушив державний кордон Білорусі.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

При цьому, білоруська сторона продовжує наполягати на тому, що сталося порушення кордону, у зв'язку з чим Міноборони Білорусі сьогодні, 5 грудня вручило військовому аташе України ноту протесту, а представник Мозирського прикордонного загону сказав, що у майбутньому будуть вжиті заходи, якщо відбудеться порушення кордону.

Нагадаємо, 4 грудня, влада Білорусі заявила про те, що військовий вертоліт України нібито порушив її повітряний простір. Йдеться про Мі-8, що летів на висоті близько 100 метрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: