Росія фактично приєднала до себе Білорусь – міністр

Читать на русском
Міністр оборони Україна Олексій Резніков вважає, що Росія фактично приєднала до себе Білорусь.
Фото з відкритих джерел.

Міністр оборони Україна Олексій Резніков вважає, що Росія фактично приєднала до себе Білорусь.

«Через де-факто аншлюс у Білорусі у нас додалися додатково понад тисячу кілометрів кордону, які потрібно захищати, особливо в зимовий період», - сказав міністр виступаючи в Раді.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні: «Противник вже застосовував серію невійськових заходів: інформаційних, енергетичних, економічних. Його мета спровокувати внутрішню дестабілізацію, яка послабить нашу оборону».

Нагадаємо, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

«Слово і діло» також поспілкувалося з експертами та спробувало з'ясувати, що відбувається на кордоні з Росією, чому країна стягує війська та які наслідки можуть бути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: