Бутусов вибачився за скандал із Зеленським, але не відмовляється від своїх слів

Читать на русском
Бутусов зазначив, що слова Зеленського про його причетність до загибелі українських військових були образливими
Юрій БутусовДетектор Медіа

Журналіст і головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов заявив, що публічно вибачається за зайву емоційність, яку він проявив на пресконференції президента Володимира Зеленського, але не відмовляється від змісту своїх слів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Я перепрошую за свої емоції та прояв неповаги до Президента України, якого обрали українські громадяни, емоції, допущені мною на пресконференції. А також за те, що обмежив можливості своїх колег поставити питання. Перепрошую тільки за емоції, але сенс моїх слів був правильний, і я ні від одного слова не відмовляюся, я говорив правду» - написав він.

Дії Бутусова можуть обернутися проти нього: як експерти оцінюють ситуацію довкола журналістаЕксперти розповіли, чому дії Бутусова можуть обернутися проти нього та чи є підстави відкривати кримінальне провадження.

Бутусов зазначив, що слова Зеленського про його причетність до загибелі українських військових були образливими, а президент, звинувачуючи журналіста у зливі інформації, був глибоко неправий. Також Бутусов підтвердив, що буде судитися з президентом, і як і раніше впевнений, що у вищих колах влади, зокрема, на Банковій, присутні російські агенти.

Журналіст також додав, що судитиметься з Державним бюро розслідувань через відкрите проти нього кримінальне провадження.

Нагадаємо, під час пресмарафону між Володимиром Зеленським і Бутусовим сталася перепалка. Президент заявив, що журналіст Юрій Бутусов «образився» за те, що йому не дали посаду в Міноборони. Зеленський звинуватив Бутусова у зливі інформації про використання «Байрактара» на Донбасі, і сказав, що через це загинули люди. журналіст звинуватив Зеленського у брехні щодо спецоперації по вагнерівцям.

Після цього в соцмережах Бутусова з'явилося відео, де журналіст стріляє з гаубиці, за його ж словами, кудись у бік Донбасу. Слідчі Державного бюро розслідувань негайно відкрили проти Бутусова провадження. Сам журналіст змушений був виправдовуватися, заявивши, що відео було знято на навчаннях Військ територіальної оборони далеко від Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: