Шмигаль анонсував будівництво першого автобану в Україні

Читать на русском
В Україні можуть побудувати п'ять автобанів. До цих проєктів вже проявили інтерес інвестори. Перший почнуть будувати у 2022 році.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні можуть побудувати п'ять автобанів шляхом державно-приватного партнерства. Цими проєктами вже зацікавилися інвестори. Перший почнуть будувати у 2022 році.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє пресслужба Кабміну в четвер, 7 жовтня.

Звільнений міністр інфраструктури прокоментував ремонт аеропортів і доріг в обхід ProzorroВладислав Криклій вважає некоректним ремонт аеропортів та доріг в обхід системи закупівель Prozorro.

«За 30 років не було збудовано жодного автобану у найбільшій по території країні Європи. Ми почали цю роботу. У наступному році, переконаний, ми будемо будувати перший автобан від Краковця до Львова і Рівного. Проведено всі дослідження, вивчений трафік, вже є потенційні проєктанти», - зазначив він.

Шмигаль запевнив, що прийнята законодавча база дозволяє в подальшому реалізовувати такі проєкти.

«Ми вже маємо п'ять наступних проєктів будівництва автобанів, в яких зацікавлені інвестори», - додав прем'єр.

Нагадаємо, голова Кабміну ще у березні цього року анонсував будівництво першого автобану в Україні.

Також повідомлялося, що Україна витратить на дороги 240 млрд гривень за три роки. Цю суму витрат заклали у Бюджетну декларацію на дорожню інфраструктуру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: