Дороги, садочки та лікарні: скільки субвенцій місцева влада не використала у 2020 році

Читать на русском

Нещодавно Кабмін погодив надання субвенцій територіальним громадам у розмірі 500 млн грн для підключення до інтернету установ соціальної інфраструктури. Однак досвід показує, що грошову допомогу не усі використовують повністю, тож «Слово і діло» проаналізувало, скільки невикористаних субвенцій залишилося від 2020 року.

Скільки невикористаних субвенцій залишилося від 2020 року, дивіться на ексклюзивній інфографіці Слово і діло.
Скільки субвенцій не використали в 2020 році - інфографікаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Субвенція — це кошти, які виділяються з держбюджету як допомога місцевим бюджетам для реалізації певних цілей. Зокрема, у 2020-му Кабмін виділив місцевій владі 1,7 млрд грн на соціально-економічний розвиток. З цих коштів у 2021 році невикористаними залишилися 230 млн грн, які мають бути інвестовані уже цьогоріч.

На будівництво Обласного центру онкології у Харківській області уряд виділив 100 млн грн, однак ці кошти досі не витрачені. Так само торік не витратили 65 млн грн на будівництво Будинку культури у Каневі та дитсадочків у Черкасах.

А от у Житомирі за виділені кошти вдалось оновити обладнання в онкодиспансері. Для цього обласна влада уже витратила 2,2 млн грн і ще повинна використати 1,8 млн грн.

Також уряд виділив 10 млн грн на будівництво дитячого садка-школи у селі Бобриця Києво-Святошинського району, однак ці кошти досі не витратили.

Крім громад, які досі не використали надані субвенції, є й ті, що повністю реалізувати плани і використали усі кошти.

Наприклад, у місті Хуст залучені 4,2 млн грн витратили на капітальний ремонт дорожнього покриття на вул. Грушевського, ще 17,8 млн грн ‒ на ремонт вул. Небесної Сотні, а 7,6 млн пішло на капітальне відновлення вул. Шутка.

З ремонтом доріг впоралися і на Сумщині, там отримали від Кабміну 40 млн грн на поточне оновлення вулично-дорожньої мережі на вул. Харківська. Кошти використали на 96% і ще 1,5 млн грн залишилось витратити у 2021 році.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна подивитися, на що витрачатимуть кошти з держбюджету-2021.

Також ми писали про те, які субвенції з держбюджету отримають регіони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: