Україна витратить на дороги за три роки 240 млрд гривень – Мінфін

Читать на русском
За рахунок цих грошей планується побудувати, реконструювати та відремонтувати близько 43 тисяч км доріг державного значення та 119 тисяч км доріг місцевого значення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Український уряд витратить на ремонт і будівництво доріг 240,6 млрд грн за три роки, згідно з Бюджетною декларацією на 2022-2024 роки.

Про це заявив заступник міністра фінансів Денис Улютін, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у вівторок, 8 червня.

Улютін зазначив, що головним розпорядником коштів у цій сфері є «Укравтодор», який планує за рахунок цих грошей побудувати, реконструювати та відремонтувати близько 43 тисяч км доріг державного значення і 119 тисяч км доріг місцевого значення.

Будівництво доріг: як змінювався ринок бітуму в Україні за останні 10 роківНайбільші обсяги бітуму надійшли в Україну в 2020 році. Основні постачальники – Білорусь і Польща, а морем – Греція, Азербайджан і Туреччина.

«Завдяки цьому кількість дорожньо-транспортних пригод має скоротитися орієнтовно на 7%. Головні розпорядники звітуватимуть про досягнення поставлених ними цілей, що дозволить кожному громадянину оцінити їх ефективність», - зазначив Улютін.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко запевняє, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту вийшло на фінальну стадію.

Також у Києві до кінця травня ремонтуватимуть Індустріальний міст.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, які законопроєкти по дорогах реєстрували різні політсили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: