Президент озвучив плани щодо будівництва доріг на наступні два роки

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський під час послання до Ради розповів, скільки доріг уже було збудовано у рамках програми Велике будівництво, та скільки хочуть збудувати ще.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський розповів, скільки доріг уже було збудовано в Україні в рамках програми «Велике будівництво», та скільки хочуть збудувати ще.

Дані щодо програми будівництва він озвучив сьогодні з трибуни Ради під час щорічного послання.

Звільнений міністр інфраструктури прокоментував ремонт аеропортів і доріг в обхід ProzorroВладислав Криклій вважає некоректним ремонт аеропортів та доріг в обхід системи закупівель Prozorro.

«Ми довели, що слова «Україна» та добрі дороги – це синоніми. Ми вже збудували 13 тисяч кілометрів доріг. Але багато якісних доріг не буває, тому ціль на наступні два роки не зменшується – це 15 тисяч кілометрів доріг і ні кілометром менше. І вже завершити цю велику реформу», – заявив Зеленський.

Він також додав, що в рамках національної програми відновлення мостів було збудовано та оновлено 560 мостів та мостових переходів. Серед об'єктів – легендарний міст у Запоріжжі, який був недобудом 15 років.

За наступні два роки у планах збудувати ще 810 мостів, серед яких – Кременчуцький та Ямпільський мости.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявляв, що згідно з планами програми «Велике будівництво», до 2024 року в Україні планується відновити 24 тисячі кілометрів доріг, а також 1,4 тисячі мостів.

«Слово і діло» відстежило, як змінювалася вартість будівництва Подільсько-Воскресенського мосту у Києві з 1993 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: