Єврокомісія направить ще 3,5 млн євро на гумдопомогу Донбасу

Читать на русском
Єврокомісія додатково виділила 3,5 млн євро гуманітарної допомоги для підтримки населення Донбасу.
фото з відкритих джерел

Європейська комісія додатково виділила 3,5 млн євро гуманітарної допомоги для підтримки вразливих верств населення Донбасу.

Про це оголосив спеціальний представник Євросоюзу з прав людини Еймон Гілмор під час візиту на схід України, повідомило представництво ЄС в Україні на сторінці у Twitter.

Арестович розповів, чому окупанти відмовляються від гумдопомоги України для ОРДЛОПредставник ТКГ повідомив, чому Росія не дозволяє ватажкам ОРДЛО приймати гуманітарну допомогу від України.

«Ці гроші допоможуть вразливим верствам населення, таким як літні люди, отримати необхідну підтримку, і підготуватися до зими», - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється на сайті представництва ЄС в Україні, Гілмор відвідав Краматорськ, де наголосив на підтримці людей України з боку Європи.

Згідно з повідомленням представництва, через пандемію COVID-19 гуманітарна ситуація погіршилася, що призвело до ще більшої нестабільності і уразливості населення.

Додаткове фінансування, зокрема, допоможе отримати доступ до медицини і предметів першої потреби, а також підготуватися до наближення зими.

Відзначимо, у 2021 році Єврокомісія виділила 29 млн євро гуманітарної допомоги для сходу України, а з початку конфлікту ЄС виділив 194 млн євро.

Нагадаємо, на початку вересня США виділили Україні гуманітарну допомогу у розмірі 45 млн доларів на підтримку 3,4 млн громадян, які страждають від конфлікту на Донбасі.

А у жовтні в Україну прибула партія додаткової допомоги в сфері безпеки від США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: