Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували у жовтні

Читать на русском

У Верховній раді у жовтні було зареєстровано 93 законопроєкти (для порівняння, за перший місяць роботи шостої сесії було 146). Володимир Зеленський вніс лише один законопроєкт, Кабінет міністрів – 21, нардепи – 71. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найактивніше займалися законотворчою діяльністю минулого місяця.

Президент Володимир Зеленський у жовтні запропонував нардепам лише ратифікувати Європейську конвенцію про скасування легалізації документів, складених дипломатичними агентами або консульськими посадовими особами.

Від Кабміну Дениса Шмигаля був 21 законопроєкт. Зокрема, про захист прав споживачів, про дошкільну освіту, зміни до Податкового та Кримінального кодексів.

Народні депутати зареєстрували у жовтні 71 законопроєкт. Представники монобільшості приєдналися до розроблення 57 проєктів. Найактивніше працювали «слуги народу» Володимир Крейденко та Георгій Мазурашу.

Група «Довіра» брала участь у створенні 25 законопроєктів, а група «За майбутнє» – 20. Найактивнішими були нардеп Геннадій Вацак у «Довірі» та Ірина Констанкевич у «За майбутнє».

Депутати фракції «Голос» брали участь у розробленні 18 законопроєктів. Підписи Ярослава Юрчишина, Романа Лозинського та Наталії Піпи стояли під 11 документами.

У створенні 17 законопроєктів взяли участь представники «Опозиційної платформи – За життя» та «Європейської солідарності». Нардепи від фракції «Батьківщина» приєдналися до створення 10 законопроєктів.

Позафракційні нардепи Оксана Савчук, Олександр Дубінський, Руслан Стефанчук та Олександр Корнієнко підписалися під двома законопроєктами.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, скільки законопроєктів за 2,5 роки подав президент Зеленський і на які періоди припала його активність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: