В штабі ООС розповіли, за якої умови відкривають вогонь на Донбасі

Читать на русском
В штабі запевнили, що дотримуються мінських домовленостей та назвали умови за яких військові відкривають вогонь на Донбасі.
Оперативне командування Захід

В штабі запевнили, що дотримуються мінських домовленостей та назвали умови за яких військові відкривають вогонь на Донбасі.

Пресслужба ООС відповіла на можливі звинувачення щодо порушення мінських домовленостей.

Українські військові зазначають, що засоби ураження калібром більше ніж 100-мм були відведені від лінії зіткнення.

«Ми відкриваємо вогонь винятково у відповідь на обстріли російських окупаційних військ, коли виникає загроза життю та здоров’ю особового складу і мирних мешканців», – йдеться в повідомленні.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не налаштована йти військовим шляхом розв'язання проблеми Донбасу.

Відомо, що Україна підписала угоди про постачання військової техніки та озброєння з кількома європейськими державами. Нарощування збройових запасів спрямоване на стримування агресії Росії, а не на ескалацію конфліктів. Уряд Канади розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі агресивної активності Росії на кордоні.

Додамо, нещодавно Кулеба розповів про дії України у разі повномасштабного вторгнення РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: