Сертифікація «Північного потоку-2» може йти довше, ніж планувалося – ЗМІ

Читать на русском
Якщо рішення Німеччини піде досить швидко, то ось Єврокомісія також повинна дати дозвіл - а на це потрібно ще кілька місяців
Ілюстративне фотоReuters

Процес сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2» може розтягнутися мінімум на кілька місяців, оскільки крім рішення Німеччини необхідно ще й рішення Європейської комісії.

Про це повідомляє Голос Америки.

Рішення Німеччини може послідувати швидко-Федеральне мережеве агентство ФРН Bundesnetzagentur (BNetzA) знаходиться, за їхніми ж заявами, в щільному контакті з компанією Nord Stream 2 AG, основним оператором ПП-2. Воно ж розглядає заявки на сертифікацію, подані українськими газовими компаніями.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

«Ми ведемо переговори з Nord Stream 2 AG і очікуємо, що будуть надані необхідні гарантії. Ми уважно стежимо за дотриманням нормативних вимог» - йдеться в гарантії Агентства.

Нагадаємо, зараз йде процес сертифікації ПП-2. Очікується, що розгляд документів і прийняття рішення займе до чотирьох місяців. Потім рішення має бути передано Єврокомісії.

Україна подала заявку на участь у сертифікації оператора енергетичного проєкту «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG. При цьому, НАК «Нафтогаз України» вже подала заперечення до німецького регулятора з цього приводу.

Участь НАК «Нафтогаз України» у сертифікації російського газового проєкту «Північний потік-2» допоможе Україні захистити свої інтереси на європейському ринку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: