Суд призначив до розгляду справу про крадіжку коштів на софті для київських ліфтів

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням трьох осіб у заволодінні коштами на закупівлях.
фото: прес-служба ДФС

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу про привласнення коштів на закупівлі комплексу диспетчерського обслуговування та керування ліфтовим обладнанням київських будинків, яку у 2018 році проводило комунальне підприємство «Головний інформаційно-обчислювальний центр».

Таке рішення 25 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Попри те, що справа була порушена до створення антикорупційного суду і не була розслідувана детективами Національного антикорупційного бюро, а також не завершена прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, її залишили у ВАКС. Відповідне рішення ухвалила колегія суддів апеляційної палати ВАКС. На їх думку, про підозру повідомили у справі, яка була відкрита після створення ВАКС, а вже потім була об'єднана з провадженням, котре порушили до того. Вказане розслідування проводила Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

За версією обвинувачення, колишній начальник департаменту впровадження та супроводу інформаційно-комунікаційних систем ГІОЦ Олександр Перевозник, ексдиректор КП ГІОЦ Віталій Козубський та директор фірма «Українські бізнес комунікації» Єгор Бургомістренко привласнили 29,53 млн грн. У 2018 році ГІОЦ оголосила тендер на закупівлю комплексу диспетчерського обслуговування та керування ліфтовим обладнанням київських будинків. Його переможцем стала компанія «Українські бізнес комунікації», яка отримала 29,53 млн грн на створення цього комплексу. Загальна вартість закупівлі складала 58,81 млн грн. Збитки ГІОЦ експертиза оцінює в 20,82 млн грн.

Проте вказане обладнання так і не передали комунальному підприємству і воно досі лишається в руках підрядника, який сам заробляє на його оренді фірмам, що виграють тендери з диспетчерських послуг у районних керуючих компаній.

Нагадаємо, у червні 2021 року Державна фіскальна служба проводила обшук у приміщенні КП ГІОЦ. Також слідчі дії проводили в департаментах Київської міської державної адміністрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: