До НАБУ передали справу про контрабанду цигарок на Волинській митниці

Читать на русском
До антикорупційного бюро направили кримінальне провадження про можливі зловживання та службове підроблення на митниці в Волинській області.
обшук ДБР складу на Волинській митниціфото: прес-служба ДБР

До Національного антикорупційного бюро передали кримінальне провадження про зловживання на Волинській митниці, які нібито допомагали невідомим в контрабанді цигарок.

Таке рішення ухвалив прокурор Волинської обласної прокуратури, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 29 вересня Державно бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокурорів Волинської обласної прокуратури повідомили про підозру волинському митнику. Йдеться про головного державного інспектора відділу митного оформлення №4 Волинської митниці Держмитслужби Володимира Дзеніка.

За версією слідства, він зловживав службовим становищем, що призвело до ненадходження до держбюджету приблизно 46 млн грн. Також він вніс недостовірні відомості до службових документів, а саме записав ввезення в Україну цигарок як керамічної плитки. Під час обшуку складських приміщень органи правопорядку вилучили понад 1 млн пачок тютюнових виробів. Встановлено, що партію цигарок незаконно ввезла з Білорусі група зловмисників, а митник допоміг не платити їм акциз на цигарки.

Пізніше справу передали до НАБУ, але в ній закінчувалися строки розслідування 29 листопада. Тому детектив подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про продовження слідства. Суд його задовольнив і продовжив слідство до 29 квітня 2022 року.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про сміттєзвалища біля річок на Закарпатті. Також детективи отримали справу про заволодіння коштами на закупівлі бітуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: