Справу керівництва АРМА про «воровський общак» передали до НАБУ

Читать на русском
Заступник керівника Офісу генпрокурора змінив підслідність у кримінальному провадженні за підозрою керівництва Нацагентства у привласненні коштів.
Віталій Сигидинфото: biz.censor.net

Заступник генерального прокурора Ігор Мустеца передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за фактом заволодіння 400 тисячами доларів, переданих в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Таку постанову він виніс 9 серпня, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

Як відомо, 27 липня Державно бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора повідомило про підозру посадовцям АРМА у заволодінні 400 тис. дол. Зокрема, підозру одержав тимчасовий виконувач обов'язків голови АРМА Віталій Сигидин, його заступник Володимир Павленко, начальник управління даної установи Вахтанг Бочорішвілі, адвокати Денис Сердюк і Оксана Сєрокурова, а також фізична особа Ігор Король.

Ці кошти були передані в управління АРМА в межах кримінального провадження. Однак, за версією слідства, на підставі підроблених судових рішень, гроші безпідставно перераховували на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного відношення. Потім ці гроші нібито розподілялись між учасниками групи.

Йшлося про так званий «воровський общак». Ці гроші вилучили у межах справи стосовно чоловіка на ім'я Андрія Недзельського, у кримінальному світі – «Андрій Львівський» або «Нєдєля». Наразі він у розшуку. Його підозрюють у вбивстві свого бізнес-партнера, теж з кримінального світу.

За даними поліції, з кінця 2012 року підозрюваний контролював діяльність злочинних груп і «тіньові» схеми реального сектору економіки. Як розповідають співрозмовники УП в МВС, «Нєдєля» був так званим «смотрящім» від кримінального світу за Києвом і відповідав за столичний кримінальний «общак».

Нагадаємо, суд відсторонив від посад керівництво АРМА Сигидина та Павленка. Також їм обрали запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. Замість підозрюваного керівника Нацагентства Кабінет міністрів України призначив тимчасового голову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: