Мінцифри запускає тест зміни місця проживання онлайн через «Дію»

Читать на русском
Послуга повністю трансформується, оскільки більше не потрібно буде їхати до свого рідного міста, навіть якщо людина хоче там зареєструватися.
Укрінформ

З початку наступного місяця, 1 грудня, на порталі «Дія» у тестовому режимі запрацює послуга зміни місця проживання онлайн майже для всієї України.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Telegram.

«З 1 грудня запускаємо бета-тест зміни місця проживання онлайн на порталі Дія. Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців. Півроку тому ми запустили зміну місця проживання онлайн у 7 містах, а зараз масштабуємо її майже на всю країну», - йдеться у повідомленні міністра.

Федоров зазначив, що послуга повністю трансформується, оскільки більше не потрібно буде їхати до свого рідного міста, навіть якщо людина хоче там зареєструватися.

«Багбаунті» для країни у смартфоні: які вразливості можуть виявити у додатку «Дія»Експерт переконаний, існує ризик, що виявлені помилки хакери використають у своїх інтересах, але загалом ініціатива зміцнить систему.

Також міністр додав, що «чоловікам не доведеться ходити у військкомат, щоб знятися або стати на облік».

Нагадаємо, що у додатку «Дія» з'явився сертифікат перехворілого на коронавірус.

Раніше ми повідомляли, що у сервісі державних послуг «Дія» відображатиметься посвідка на проживання - тимчасова або постійна.

Також нагадаємо, що правоохоронці викрили хлопців у Харкові та Запорізькій області, які створили фейкову версію програми «Дія».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: