Тисяча Зеленського: ідею президента намагаються використовувати шахраї – юрист

Читать на русском
Схема стара, як світ - шахраї намагаються будь-якими шляхами отримати від українців дані банківських карт, щоб вкрасти з них гроші
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Традиційно при оголошенні про державні виплати в Україні активізуються шахраї, які намагаються обдурити українців, використовуючи ідеї про держвиплати. Не став винятком і випадок з ідеєю президента Володимира Зеленського щодо тисячі гривень за вакцинацію - її вже взяли на озброєння зловмисники.

Про це розповів адвокат Сергій Войченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Від 570 до 4500 грн: скільки та кому платять за вакцинацію у різних країнахУ яких країнах платять громадянам за вакцинацію та розмір бонусів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Я просив би зараз громадян повідомити своїм рідним і близьким. Ще ніхто не отримав тисячу гривень, проте громадяни почали отримувати на телефони смс-ки і їм почали телефонувати шахраї: вам нараховано 1000 грн, щоб отримати, повідомте номер своєї картки, три останні цифри на звороті. Я прошу людей, у кого рідні та близькі старенькі, попередьте, щоб жодним чином не повідомляти. Це новий вид шахрайства. Ще гривень ніхто не отримував, але Зеленський дав лютий поштовх для шахраїв усіх мастей, для нового лохотрона для українців» - розповів він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що для українців, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, введуть заохочення. З 19 грудня вони зможуть отримати тисячу гривень - через додаток «Дія». Для пенсіонерів обіцяють альтернативну можливість отримати гроші за відсутності смартфона.

У четвер, 18 листопада, Рада прийняла за основу законопроєкт, що передбачає виділення тисячі гривень всім вакцинованим громадянам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: