«Він такий не один»: Кіберполіція викрила ще одного юнака у підробці «Дії»

Читать на русском
Дані користувачів зберігалися на сервері, що генерував імітуючу веб-сторінку додатку,  і там можна було змінювати будь-яку інформацію про себе.
фото з відкритих джерел

Правоохоронці у Харкові викрили 17-річного юнака, який створив імітовану веб-версію додатку «Дія», що дозволяє оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або фальшиве водійське посвідчення та створив найбільший канал розповсюдження фальшивої версії.

Про це очільник Нацполіції Ігор Клименко повідомив у Facebook.

«Багаті талантами українці. Шкода, що свої здібності використовують у злочинних цілях. Минулого тижня ми обговорювали юного умільця, який створив фейкову «Дію». Як виявилося, він такий не один. Кіберполіція в Харкові викрила 17-річного хлопця, який не просто підробив «Дію», а й створив найбільший канал поширення підробки. На його телеграм-бот і канал, які вже заблоковані, були підписані понад 20 тисяч осіб», - йдеться у повідомленні.

Голова Нацполіції конкретизує, що через відповідні чати можна було за 200 грн отримати доступ до фейкової «Дії», за 300 грн — оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19, а за 100 грн — фальшиве водійське посвідчення.

Аналізуємо виконання президентської програми: автоматизація публічних процесівПублічні процеси будуть автоматизовані, адже комп'ютер хабарів не бере, обіцяв Володимир Зеленський. Детальніше – в матеріалі.

Згідно зі словами Клименка, система працювала за концептуально новою схемою: дані користувачів зберігалися на сервері, що генерував імітовану веб-сторінку додатку «Дія», і там можна було змінювати будь-яку інформацію про себе.

Напередодні мешканець Запорізької області розробив програмне забезпечення, яке повністю копіювало дизайн державного додатку «Дія».

Нагадаємо, що переселенці зможуть подавати заяви на допомогу через «Дію».

Також, у «Дії» з'явилися дитячі COVID-сертифікати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: