Латвія завершила будівництво огорожі на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
У Латвії завершилося будівництво тимчасового паркану на латвійсько-білоруському кордоні. Протяжність стіни становить майже 40 км.
delfi.lv

У Латвії завершилося будівництво тимчасового паркану на латвійсько-білоруському кордоні. Протяжність стіни становить майже 40 км.

Про це заявила представник Державного агентства забезпечення Латвії Вендія Пікше-Кучма.

Огорожу встановлено на ділянці майже 37 кілометрів, однак приймання будівельних робіт триває. Відповідно до договору, термін завершення будівництва паркану призначений на 6 грудня.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Зазначимо, що паркан розпочали будувати ще у вересні. Стало відомо, що будівництво паркану та послуги технічного нагляду становитимуть трохи більше 2,3 млн євро. У проєкті зазначено, що загалом необхідно облаштувати 173 км прикордонної смуги, зокрема забезпечити постійну загороду протяжністю 134 км.

Наразі планується збудувати ще 22,8 кілометра огорож.

Нагадаємо, Латвія почала термінові навчання на кордоні з Білоруссю. Вони триватимуть до 12 грудня, передбачається, що в них задіють до трьох тисяч військових. Маневри мають назву Decisive Point (Вирішальний Момент).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: