Латвія оголосила режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Сьогодні уряд Латвії оголосив режим НС на кордоні із Білоруссю - він діятиме із 11 серпня до 10 листопада.

Сьогодні уряд Латвії оголосив режим НС на кордоні із Білоруссю - він діятиме із 11 серпня до 10 листопада.

Про це повідомляє Delfi.

Надзвичайний стан діятиме в Лудзенському, Красилівському і Аугшдаугавському районах, а також у Даугавпілсі.

На початку засідання латвійський уряд протягом більш ніж трьох годин обговорював поточну ситуацію на кордоні. Доповідь було заслухано в закритій частині засідання.

Державна прикордонна охорона уповноважена використовувати наявні в їхньому розпорядженні процедури і засоби для утримання осіб від перетину кордону, а служби уповноважені наказувати незаконним порушникам кордону повернутися до країни, з якої була пересічена межа. Прикордонники також мають право застосовувати фізичну силу та спеціальні засоби.

Особи, які шукають притулку, які виїжджають до Латвії наземним транспортом, матимуть право клопотати щодо надання статусу біженця або додаткового статусу в пунктах перетину кордону з Білоруссю - «Патерніеки» і «Силене».

Державній прикордонній службі було доручено збільшити доступність ресурсів для прийому клопотань щодо надання статусу біженця або додаткового статусу, щоб забезпечити можливість відповідним особам подавати клопотання про надання притулку.

Під час надзвичайної ситуації в підрозділах Державної прикордонної охорони та інших установах, розташованих в постраждалому районі, не прийматимуться заяви на отримання статусу біженця або допоміжної особи.

Раніше українські прикордонники затримали нелегалів на стику між Росією і Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: