Бустерна вакцинація в Україні: Ляшко назвав необхідну умову

Читать на русском
Зараз стоїть мета прищепити якомога більше людей хоча б першою дозою вакцини від коронавірусу, про бустерну вакцинацію говорити поки не доводиться
Віктор Ляшкоslovoidilo.ua

В Україні занадто рано підіймати питання про бустерну вакцинацію населення, оскільки не виконано необхідну умову - відсоток вакцинованого двома дозами населення країни занадто малий.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на пресконференції у Харкові.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«Як мінімум ми повинні досягти 50% вакцинованого населення принаймні двома дозами антиковідної вакцини, після цього будемо переходити на бустерну дозу» - сказав він.

За словами міністра, зараз ситуація далека від бажаної - 42% населення України отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, а людей з імунітетом понад шість місяців дуже мало. Зараз стоїть мета прищепити якомога більше людей хоча б першою дозою вакцини від коронавірусу, про бустерну вакцинацію говорити поки не доводиться.

Нагадаємо, раніше Ляшко говорив про те, що в Україні почнуть прищеплювати від коронавірусу бустерною дозою вакцини тоді, коли відсоток вакцинованих двома дозами перевищить 70%. Зараз в кращому випадку можна говорити про 35% щеплених і то, якщо порахувати всіх, хто отримав хоча б одну дозу вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: