Шмигаль назвав дві цілі виплати тисячі гривень за вакцинацію

Читать на русском
Скористатися програмою зможуть усі українці, що були щеплені двома дозами вакцини, незалежно від того, коли вони її отримали.
З відкритих джерел

Програма виплати по тисячі гривень громадянам, щепленим від коронавірусу, має дві мети - це підтримка малого та середнього бізнесу, а також мотивація людей до вакцинації від коронавірусу.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у понеділок, 22 листопада, повідомляє урядовий портал.

«Ми підтримаємо 5 напрямків бізнесу, які найбільше постраждали під час пандемії. Це креативні індустрії, кіно та театри, музеї, спортивні центри та внутрішні залізничні та авіаперевезення. Ця підтримка буде значною, якщо врахувати, що ми ставимо за мету вакцинувати 20-24 млн українців», - зазначив чиновник.

Тисяча за вакцинацію: Рада ухвалила закон за основуНародні депутати розглянули законопроєкт, що передбачає виділення тисячі гривень всім вакцинованим громадянам України. Законопроект прийняли у першому читанні.

Скористатися програмою зможуть усі українці, що були щеплені двома дозами вакцини, незалежно від того, коли вони її отримали.

«Програмою зможуть скористатися через програму або портал «Дія» ті, хто має відповідні COVID-сертифікати. «Дія» сформує віртуальну платіжну картку, якою можна буде скористатися для оплати послуг у певних напрямках», - розповів глава уряду

Він також додав, що програма діятиме з 19 грудня 2021 року до 18 грудня 2022 року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що для українців, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, запровадять заохочення. З 19 грудня вони зможуть отримати тисячу гривень – через додаток «Дія». Для пенсіонерів обіцяють альтернативну можливість отримати гроші за відсутності смартфона.

У четвер, 18 листопада, Рада схвалила за основу законопроєкт, який передбачає виділення тисячі гривень усім громадянам, які були вакциновані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: