Обов'язкова вакцинація: омбудсмен пропонує альтернативу відсторонення від роботи

Читать на русском
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова просить Кабмін не усувати від роботи через відмову від вакцинації проти коронавірусу.
facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова просить Кабмін не відсторонювати від роботи через відмову від вакцинації проти коронавірусу. Натомість вона пропонує альтернативу для таких співробітників – дистанційна робота.

Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

Вакцинація від COVID-19: кого і на скільки можуть оштрафувати за відмову щепитисяКого, за яких умов та на скільки можуть оштрафувати за відмову вакцинуватися від коронавірусу або за відсутність COVID-сертифіката.

Омбудсмен розповіла, що після запровадження обов'язкової вакцинації для деяких професій (педагоги, держслужбовці) до неї зі скаргами звернулися 1,2 тисячі осіб.

«З метою забезпечення реалізації прав громадян на працю та добровільність профілактичного щеплення, звернулася до прем'єр-міністра України з пропозицією розглянути питання щодо можливості дистанційної роботи відповідно до статті 60-2 КЗпП України для працівників та державних службовців, для яких вакцинація від COVID-19 визначено обов'язковою», - написала вона.

Денісова також направила запити до Мінекономіки та Державної служби з питань праці з метою надання правової оцінки процедури усунення від роботи працівників та держслужбовців.

Нагадаємо, в Україні з 8 листопада діє обов'язкова вакцинація від коронавірусу для педагогів та держслужбовців. За відмову можуть усунути від роботи.

З 9 грудня МОЗ хоче розширити перелік професій для обов'язкової вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: