Обов'язкова вакцинація: Шмигаль уточнив, хто потрапив до нового списку з 9 грудня

Читать на русском
В Україні з 9 грудня розшириться перелік професій, для яких вакцинація проти COVID-19 буде обов'язковою. Хто увійшов до списку.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні з 9 грудня розшириться перелік професій, для яких вакцинація проти COVID-19 буде обов'язковою. У Кабміні нагадали, хто потрапив до оновленого переліку МОЗ.

Подробиці розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у середу, 24 листопада.

COVID-19 в Україні: скільки вчителів відсторонили від роботи та як працюють школи в облцентрахЯк працюють школи в обласних центрах, скільки вчителів вакцинувалися від ковіду, а скільки відсторонили від роботи, розібралося Слово і діло.

«З 9 грудня набирає чинності наказ Міністерства охорони здоров'я про розширення переліку професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є необхідною умовою. До переліку увійдуть працівники установ соціальної сфери, установ захисту прав дітей, реабілітаційних установ, співробітники стратегічних для держави підприємств, таких як Укрпошта, Укрзалізниця», – сказав Шмигаль.

За його словами, люди цих професій потрапили до списку, бо під час виконання професійної діяльності вони найбільше контактують з іншими людьми.

Прем'єр додав, що з приводу державних службовців та педагогів, які були включені до відповідного переліку з 7 листопада, переважна більшість із них майже повністю вакцинована. Зокрема, понад 96% з них – першою дозою та понад 85% – повністю вакциновано.

Нагадаємо, в Україні з 8 листопада діє обов'язкова вакцинація від коронавірусу для педагогів та держслужбовців. За відмову можуть відсторонити від роботи.

З 9 грудня список МОЗ розшириться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: