Ляшко назвав умову, за якої в Україні робитимуть бустерну вакцинацію

Читать на русском
Ляшко допустив, що бустерну вакцинацію можуть впровадити раніше, але тільки для певних груп населення
Віктор Ляшкоslovoidilo.ua

В Україні почнуть прищеплювати від коронавірусу бустерною дозою вакцини тоді, коли відсоток вакцинованих двома дозами перевищить 70%. Зараз в кращому випадку можна говорити про 35% щеплених і то, якщо порахувати всіх, хто отримав хоча б одну дозу вакцини.

Про це заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час зустрічі з журналістами, повідомляє УНІАН.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«Коли ми говоримо про те, що у нас 35% дорослого населення має принаймні одну дозу, говорити про бустер досить рано... Всі країни, які бустер ввели, у них відсоток вакцинованого населення понад 70%. Вони захистили населення і переходять на зміцнення» - пояснив міністр.

При цьому Ляшко допустив, що бустерну вакцинацію можуть ввести раніше, ніж в країні буде 70% вакцинованих. Але вона буде доступна тільки для зміцнення імунітету осіб, що входять в певні групи ризику.

Нагадаємо, раніше на брифінгу Ляшко також заявив про те, що вакцинація рятує до 10 життів на годину.

Станом на 5 листопада в Україні щеплено 11 086 047 осіб, з них отримали одну дозу – 11 086 045 осіб, дві дози – 7 762 884 особи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: