Аваков розкритикував Зеленського через звинувачення у бік Бурби

Читать на русском
На думку Авакова, президент повинен не обрушуватися з критикою на офіцерів розвідки, а навпаки, підтримувати їх і захищати від нападок
Арсен Аваковslovoidilo.ua

Президент Володимир Зеленський несправедливо вчинив стосовно екскерівнику Головного управління розвідки Міністерства оборони Василю Бурбі. Як верховний головнокомандувач, Зеленський повинен захищати своїх офіцерів, а не публічно критикувати.

Про це заявив колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Сьогодні я побачив безпрецедентну атаку на офіцерів української армії, на розвідників. Я такого ніколи не бачив і не чекав. Я не хотів би, щоб президент моєї країни, Верховний головнокомандувач допускав такий тон щодо своїх офіцерів. Офіцери розвідки завжди діють на межі, на найтонших лініях, ризикуючи життям, і завжди розраховуючи, що у них за спиною стоятиме держава, що їх завжди захистять. А сьогодні я побачив безпрецедентну атаку - емоційну, що демонструє скривдженість. Так не можна. Я хочу попросити президента і кожного з вас, хто слухає: цих людей потрібно підтримувати - і генерала Бурбу, і тих офіцерів, яких вигнали на вулицю після того, що вони робили для країни. Незалежно від того, що це складна робота, кожен офіцер і солдат повинен знати - його підтримають. Без цього не буде оборони країни» - заявив він, коментуючи критику Зеленського на адресу Бурби під час пресконференції.

Нагадаємо, 26 листопада президент Зеленський провів пресмарафон. Зокрема, там він відповідав на питання по «Вагнергейту». У своїх відповідях він поклав провину за провал операції із затримання бойовиків на Бурбу.

У відповідь Бурба пообіцяв, що найближчим часом він відправиться до суду з позовом на главу держави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: