Затонулий танкер Delfi продадуть на металобрухт

Читать на русском
В Адміністрації морських портів повідомили про те, що продадуть на металобрухт корпус танкера Delfi, який раніше затонув біля Одеси.
Фото: facebook.com/DeiOdesa

В Адміністрації морських портів повідомили про те, що продадуть на металобрухт корпус танкера Delfi, який раніше затонув біля Одеси.

Про це заявив в.о. керівника АМПУ Олександр Голодницький, повідомляє Радіо Свобода у п'ятницю, 26 листопада.

Судно остаточно стало державною власністю та буде продано для компенсації збитків АМПУ та сплати штрафів.

Ліквідація аварії танкера «Delfi»: від затоплення до підняття суднаТанкер «Delfi» практично підготовлений, щоб його прибрали з місця аварії, що сталася наприкінці 2019 року. З чого все почалося та як тривали роботи з підняття судна?

«Рішення суду першої інстанції нарешті виявилося останнім, оскільки було порушено процедуру апеляції. Тому рішення про те, що судно Delfi - державна власність, набуло чинності. Ми зараз представляємо проєкт розпорядження, щоб зафіксувати, що судно у сфері управління Міністерства інфраструктури. А далі або ДП МТП Чорноморськ, або АМПУ займатимуться подальшим продажем корпусу, швидше за все, як брухт», - каже Голодницький.

«Від формального власника судна компанії Mister Drake PC суд вимагає компенсувати збитки АМПУ від проведення аварійно-рятувальних робіт - близько 2,7 мільйона гривень. Також йдеться про необхідність виплатити близько 16 тисяч доларів штрафу за розлив нафтопродуктів та забруднюючих речовин із судна», - додало Радіо Свобода.

Водночас, Голодницький визнає, що невідомо, чи будуть виплачені ці кошти. Згідно з розслідуванням британських журналістів, юридичний власник судна навіть не має статутного капіталу.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року через сильний шторм танкер Delfi зірвало з якоря і віднесло до акваторії Одеси. На березі біля пляжу Дельфін танкер перекинувся на бік і затонув. Тоді у море вилилося близько 150 кг нафтопродуктів.

У травні повідомлялося, що біля танкера зафіксовано рівень забруднення води в 15 разів вище за норму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: