ВАКС затвердив угоду з обвинуваченими у справі про хабар в Київській області

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і затвердив угоду про визнання винуватості з двома колишніми посадовцям комунального підприємства на Київщині.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоди про визнання винуватості директором КП «Архітектурне бюро Васильківської районної ради» Тарасом Борисом і посадовицею цього ж КП Наталією Тичиною у вчиненні шахрайства та одержання хабаря.

Такий вирок 22 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суд визнав Бориса винним: в отриманні хабаря та призначив йому за це покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади протягом 3 років; в закінченому замаху на дачу хабара – 4 роки позбавлення волі і ще 4 роки позбавлення волі за шахрайство. За сукупністю ексдиректора КП засудили до 5 років позбавлення волі із забороною протягом 3 років обіймати посади.

Однак через угоду про визнання винуватості Бориса відпустили на іспитовий строк в 3 роки. Також на нього поклали такі обов'язки: періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, а також не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Крім того, за цією ж угодою визнали винною і Тичину. Їй призначили таке саме покарання і відпустили під іспитовий строк у 3 роки. На експосадовицю КП також поклали такі самі обов'язки.

Як відомо, за версією сторони обвинувачення, директор КП «Архітектурне бюро Васильківської районної ради» Борис через посередництво посадовця цього ж КП Тичини отримав 47 тисяч доларів (1,259 млн грн станом на 03.03.2016) за виконання дій, необхідних для зміни цільового призначення земельних ділянок. Крім того, вказані особи, діючи у співучасті, шляхом обману та зловживання довірою підбурили фізичну особу надати також неправомірну вигоду службовим особам Київської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, антикорупційний суд закрив частину цієї справи. Також судді оштрафували свідка через неявку в засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: