ВАКС затвердив угоду з ексдепутатом Чмирем, який хотів підкупити поліцейських

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і затвердив угоду, яку уклали прокурор САП і обвинувачений депутат, котрий хотів підкупити поліцію.
Сергій Чмир

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду з колишнім депутатом Миколаївської обласної ради Сергієм Чмирем, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у спробі підкупу поліцейських після його зупинки в автомобілі у стані алкогольного сп'яніння.

Таке рішення 10 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, між прокурором САП і обвинуваченим Чмирем була укладена угода про визнання винуватості за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Сторони узгодили покарання у вигляді штрафу у розмірі в 12750 грн та стягнення з Чмиря процесуальні витрати на залучення експертів на загальну суму 15202 грн. Загалом ч. 1 ст. 369 передбачає покарання у вигляді штраф або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк. Судді угоду затвердили і призначили узгоджене покарання у виді штрафу.

«Затвердити угоду, укладену 10 листопада 2021 року між прокурором п'ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Ткачем І.М. та обвинуваченим (Сергієм Чмирем – ред.)», – ідеться в рішенні.

Під час розгляду угоди судді врахували сприяння обвинуваченого у проведенні кримінального провадження щодо нього, зокрема, надання зізнавальних свідчень стосовно себе, беззаперечне визнання ним своєї винуватості та щире каяття.

Нагадаємо, 16 лютого 2017 року депутат Чмир запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду, щоб ті не складали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а саме: керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. 25 липня 2017 року Чмирю керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив про підозру у пропозиції неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

У червні 2020 року справу передали до Вищого антикорупційного суду. Нещодавно ВАКС оштрафував Чмиря за неявку на засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: