Суд закрив частину справи про хабар посадовцю в Київській області

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання захисників обвинувачених про закриття частини кримінального провадження.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд закрив частину кримінального провадження про обвинувачення директора КП «Архітектурне бюро Васильківської районної ради» Тараса Бориса і посадовиці цього КП Наталії Тичини в зловживанні впливом.

Таке рішення 29 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Двоє адвокатів подали до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності обвинувачених Бориса та Тичини у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили, оскільки дійсно закінчилися строки давності.

«Клопотання захисників Краєвого Т.О. та Галагуза В.В. – задовольнити. Звільнити (Бориса – ред.) від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, на підставі ст.49 КК України у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Звільнити (Тичину – ред.) від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України, на підставі ст.49 КК України у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Водночас суд надалі розглядає справу за обвинуваченням Тичини та Бориса в одержанні неправомірної вигоди.

За версією сторони обвинувачення, директор КП «Архітектурне бюро Васильківської районної ради» через посередництво посадовця цього ж КП отримав 47 тисяч доларів (1,259 млн грн станом на 03.03.2016) за виконання дій, необхідних для зміни цільового призначення земельних ділянок. Крім того, вказані особи, діючи у співучасті, шляхом обману та зловживання довірою підбурили фізичну особу надати також неправомірну вигоду службовим особам Київської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, ВАКС оштрафував свідків у цій справі. Також антикорупційний суд застосував заходи безпеки до свідка у справі екссудді з Луганської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: