Антикорупційний суд оштрафував свідків у хабарній справі на Київщині

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив оштрафувати свідків у справі про одержання неправомірної вигоди директором комунального підприємства.

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на свідків у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора КП «Архітектурне бюро Васильківської районної ради» Тараса Бориса і посадовиці цього КП Наталії Тичини в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 20 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, антикорупційний суд наклав на чотирьох свідків грошове стягнення в сумі 1189 грн кожному і 2379 грн на ще одного свідка.

За версією сторони обвинувачення, директор КП «Архітектурне бюро Васильківської районної ради» через посередництво посадовця цього ж КП отримав 47 тисяч доларів (1,259 млн грн станом на 03.03.2016) за виконання дій, необхідних для зміни цільового призначення земельних ділянок. Крім того, вказані особи, діючи у співучасті, шляхом обману та зловживання довірою підбурили фізичну особу надати також неправомірну вигоду службовим особам Київської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав привести свідків у справі про хабар податківцям. Також антикорупційний суд застосував заходи безпеки до свідка у справі екссудді з Луганської області. Крім того, суд оштрафував свідка у справі ексзаступника директора Інституту титану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: