Корнієнко пояснив, що робитиме парламент у разі російського вторгнення

Читать на русском
Корнієнко додав, що парламенту буде потрібно близько двох годин, щоб зібратися в будівлі Ради в будь-який момент часу
Олександр КорнієнкоSarakhan Vadim

Якщо Росія почне повномасштабне вторгнення на територію України, Верховна рада збереться на екстрене засідання протягом декількох годин, щоб ввести воєнний або надзвичайний стан.

Про це заявив перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко в ефірі Радіо Свобода.

Перед війною: які запитання викликають дані про російське вторгненняДані про російське вторгнення, що готується, викликають деякі запитання, які саме ‒ читайте у матеріалі.

«У Верховної Ради може бути лише один план, коли існує завдання ввести воєнний, або надзвичайний стан... зібратися і провести відповідні голосування» - розповів він.

Корнієнко додав, що парламенту буде потрібно близько двох годин, щоб зібратися в будівлі Ради в будь-який момент часу, за винятком того тижня, коли нардепи працюють в округах. При початку активних військових дій депутатів поза парламентом охоронятимуть, щоб вони встигли швидко дістатися до Ради та проголосувати. А ось нардепи, які на момент початку війни будуть за кордоном, швидше за все, до парламенту не потраплять.

Загроза вторгнення Росії в Україну: що кажуть дані розвідкиРосія може готувати напад на Україну на початку 2022 року, вважає розвідка. Скільки на нашому кордоні російських військ та техніки – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис.військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

При цьому міністр оборони Олексій Резніков вкрай скептично висловився про можливість перемоги Росії у війні з Україною. Глава оборонного відомства не вірить, що це можливо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: