НАБУ повідомило про підозру організатору заволодіння насінням Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку знайшли підозрюваного організатора заволодіння майном філії Державного агентства резерву.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру виконувачу обов'язків директора державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України в організації заволодіння державним насінням соняшника.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«НАБУ і САП повідомили в.о. директора ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» про підозру у організації розтрати зерна. Підозрюваний організував незаконне і безоплатне відвантаження насіння соняшника, що перебувало на зберіганні в філії Держрезерву, іншим приватним структурам, чим здійснив розтрату у понад 189 тон насіння соняшнику вартістю понад 3,2 млн грн», – інформують у НАБУ.

У САП додали, що про підозру організатору повідомили в порядку статті 135 Кримінального процесуального кодексу, тобто заочно.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього гендиректора Охтирського КХП Євгена Єрастова.

Раніше НАБУ і САП завершили розслідування стосовно виконавців вказаного заволодіння державним насінням соняшника.

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. 9 грудня НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. майстра зміни елеватора філії «Хлібна база», а 16 грудня – в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії цього ж підприємства.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 3,2 млн грн, яке належало Держрезерву. Пізніше детективи встановили, що загальний обсяг необлікованих зернових перевищує 800 тонн, а його вартість сягає 6 млн грн. Нещодавно НАБУ знову запобігло розкраданню зерна на цьому підприємстві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: