Заволодіння зерном Держрезерву: організатора залишили під домашнім арештом

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвоката підозрюваного на продовження запобіжного заходу.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під цілодобовим домашнім арештом Сергія Ляхова, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння зерном Державного агентства резерву на суму понад 12 млн грн.

Таке рішення 21 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 23 вересня антикорупційний суд продовжив до 23 листопада строк цілодобового домашнього арешту Ляхова. Однак його адвокат подав скаргу на таке рішення. Щоправда суд залишив її без задоволення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Сергія Ляхова – ред.) адвоката Єрмолаєва Віктора Володимировича – залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді ВАКС від 23 вересня 2021 року про продовження строку тримання (Сергія Ляхова – ред.) під домашнім арештом у кримінальному провадженні – залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76» Денису Стрельнікову, його родичу-директору приватної фірми Олексію Стрельнікову та організатору Сергію Ляхову. За версією слідства, навесні 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте як з'ясувалося під час досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям. Утім НАБУ і САП вдалося запобігти заволодінню зерном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: