БЕБ заявило про готовність до запуску, проте відомству ще не виділили будівлю

Читать на русском
Бюро економічної безпеки готове розпочати роботу з 25 листопада. вже набрано третину штату. Але бюро досі не має своєї будівлі.
фото pravo.ua

Бюро економічної безпеки вже укомплектувало 30% штату та готове до запуску 25 листопада, проте Кабмін досі не виділив органу будівлю.

Про це повідомили у пресслужбі ВЕБ у середу, 24 листопада.

Найкращі світові моделі та ментальний опір: чого чекати від створення Бюро економічної безпекиБюро економічної безпеки має незабаром запрацювати в Україні. «Слово і діло» розібралося, як функціонуватиме орган та чого від нього чекати.

«Директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник направив на погодження до Міністерства економіки, Міністерства фінансів та Міністерства цифрової трансформації проєкт постанови Кабінету міністрів України «Про початок діяльності Бюро економічної безпеки», - йдеться у повідомленні.

«У проекті постанови зазначено, що БЕБ у встановлений законом термін, до 25 листопада 2021 року, встиг укомплектуватися на 30% від загальної штатної чисельності центрального апарату Бюро, що дозволяє органу розпочати роботу», - наголошується в повідомленні.

Згідно з документом, який має бути ухвалений урядом, БЕБ у встановлений законом термін укомплектував штат центрального апарату на 30%.

Станом на 22 листопада у новому органі працевлаштовано 214 співробітників. Серед них – держслужбовці, штатні співробітники зі спецзваннями, а також особи, працевлаштовані за трудовими договорами.

Як зазначили у БЕБ, на початковому етапі така кількість працівників може забезпечити належне виконання функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави.

«Проте, нагадаємо, що незважаючи на готовність БЕБ працювати, за органом досі не закріплено власну обладнану будівлю. Затягування процесу виділення приміщення для БЕБ з боку Кабінету міністрів України може унеможливити процес передачі кримінальних проваджень та роботу органу загалом», - звертають увагу у пресслужбі.

Нагадаємо, 17 листопада Рада ухвалила останній законопроект для запуску ВЕБ.

Кабмін створив Бюро економічної безпеки у травні. Верховна рада підтримала створення Бюро ще у січні. Новий орган державної влади займатиметься всіма злочинами у сфері економіки.

12 вересня було сформовано раду громадського контролю при Бюро економічної безпеки. До нього увійшли 15 людей.

Главою Бюро економічної безпеки уряд обрав Вадима Мельника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: