Рада схвалила останній законопроєкт для запуску БЕБ

Читать на русском
Рада сьогодні ухвалила останній законопроєкт для запуску Бюро економічної безпеки. Воно має запрацювати вже за тиждень - з 25 листопада.
фото pravo.ua

Верховна рада на засіданні у середу, 17 листопада, ухвалила законопроєкт із поправками до адміністративного та кримінального законодавства щодо роботи та повноважень Бюро економічної безпеки.

Законопроект 3959-1 підтримали 296 нардепів.

Найкращі світові моделі та ментальний опір: чого чекати від створення Бюро економічної безпекиБюро економічної безпеки має незабаром запрацювати в Україні. «Слово і діло» розібралося, як функціонуватиме орган та чого від нього чекати.

Документ передбачає підслідність БЕБ щодо шахрайства з ПДВ, якщо предметом правопорушення є бюджетне відшкодування зазначеного податку.

Законопроєкт встановлює законодавчу основу для реалізації ВЕБ своїх повноважень, покладає на нього завдання – запобігання, виявлення, припинення та розслідування економічних кримінальних правопорушень.

Повноцінно бюро має запрацювати вже з 25 листопада. Раніше його запуск було відкладено.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про створення ВЕБ у березні цього року. Кабмін створив Бюро економічної безпеки у травні. Верховна рада підтримала створення Бюро ще у січні. Новий орган державної влади займатиметься всіма злочинами у сфері економіки.

12 вересня було сформовано раду громадського контролю при Бюро економічної безпеки. До неї увійшли 15 людей.

Главою Бюро економічної безпеки уряд обрав Вадима Мельника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: