У БЕБ назвали першочергові завдання, якими займуться після запуску

Читать на русском
В першу чергу в БЕБ хочуть розкрити схематоз, який дозволяє українським бізнесменам успішно йти від податків
Вадим МельникУкраїна 30

Бюро економічної безпеки (БЕБ) своїм першочерговим завданням бачить аналіз корупційних схем та їх прикриття. Тільки після цього воно почне наносити візити бізнесу.

Про це розповів директор БЕБ Вадим Мельник в ефірі телеканалу «Україна 24».

Найкращі світові моделі та ментальний опір: чого чекати від створення Бюро економічної безпекиБюро економічної безпеки має незабаром запрацювати в Україні. «Слово і діло» розібралося, як функціонуватиме орган та чого від нього чекати.

«Як буде працювати Бюро економічної безпеки? Не з бізнесу починаємо розслідування, а починаємо аналітичну роботу з того схематозу, який дає бізнесу схеми для ухилення від податків. Виявлення та подолання схематозу, далі - корупційне прикриття, корумповані чиновники, вони ж прикривають такі схеми. І тільки в третю чергу ми йдемо до бізнесу і говоримо - ви внаслідок використання схеми ухилилися, будь ласка, сплатите податки, або самостійно, закон це дозволяє, або шляхом податкових перевірок» - сказав він»

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про створення БЕБ у березні цього року. Кабмін створив Бюро економічної безпеки у травні. Верховна рада підтримала створення Бюро ще в січні.

Головою Бюро економічної безпеки уряд обрав Вадима Мельника. На цій посаді його оклад складе близько 120 тисяч гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: