З Білорусі за добу виїхали понад 100 мігрантів

Читать на русском
Минулої доби Білорусь залишила група зі 118 нелегальних мігрантів. Усі вони поїхали до себе на батьківщину.
belta.by

Минулої доби Білорусь залишила група зі 118 нелегальних мігрантів. Усі вони поїхали до себе на батьківщину. Сьогодні готується до вильоту з аеропорту Мінська ще одна група.

Про це повідомив начальник департаменту громадянства та міграції МВС Білорусі Олексій Бігун у вівторок, 23 листопада, передає Белта.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

«Лише за вчорашній день 118 людей вибуло з Національного аеропорту Мінськ, і така робота триває щодня. Ці 118 осіб вилетіли в індивідуальному порядку, органи внутрішніх справ, прикордонні війська їм сприяли в оформленні документів та пропуску через державний кордон», – сказав Бігун.

Він додав, що сьогодні ще група мігрантів перебуває у Національному аеропорту Мінськ. Вони вже пройшли всі митні та прикордонні процедури.

Бігун наголосив, що мігранти не зверталися до влади за притулком. Наразі Білорусь разом із представниками МОМ та УВКБ ООН працюють над вирішенням кризи на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, у Білорусі озвучили кількість мігрантів у країні.

Також повідомлялося, що Євросоюз надав допомогу для мігрантів на кордоні з Польщею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: